SERIOUS | COFFEE “Emilia”

–Momenteel is de webshop nog niet gereed voor bestellingen, u kunt contact opnemen via de mail of via het contactformulier.–

Bijzonder krachtige en mooie espressomachine voor de thuisbarista of klein horeca.
Afmetingen:
Breedte: 333mm
Hoogte: 385mm, inclusief stoom en heetwaterpijp 460mm (front)
Diepte: 434mm inclusief driptray, driptray: 100mm
Ledig gewicht: Ca 32kg

Prijs op aanvraag.

Artikelnummer: 10000 Categorie:

De SERIOUS | COFFEE Emilia is een geavanceerde espressomachine die volledig in Nederland ontwikkeld en gebouwd is. Uitgerust met een bijzondere zelfontwikkelde zetgroep (patent aanvraag voltooid) zijn wij in staat om de kwaliteit van een saturated group machine te benaderen maar met eenvoudiger en daardoor beter betaalbare techniek. Voor het koffiezetgedeelte is de boiler gekoppeld aan de zetgroep, dit creëert mits goed afgeregeld, een zeer stabiele massa. Globaal kunt u ervan uit gaan dat de machine 2 boilers en meerdere PID regelaars voor een maximale temperatuurstabiliteit heeft. Temperaturen zijn voor en door de barista te wijzigen om de optimale smaak van elke koffiesoort te benutten en de juiste stoomkracht te tunen: temperatuur koffiewater boiler en de kracht van de stoomboiler. (meer over de techniek).

De SERIOUS | COFFEE Emilia beschikt over een professionele rotatiepomp die een speciale ophanging heeft om het geluid van deze reeds stille pomp nog verder te reduceren. Verder bevat de machine een zwaar verchroomde zetgroep, cool-touch stoom en heet water kranen fraai en degelijk gebouwd in een richtingloos geslepen RVS behuizing. De topmontage van stoom en heetwaterpijpen zorgt voor een grote vrije slag en dus meer gemak in het gebruik.

Wij hebben gekozen voor het ruim dimensioneren van de verschillende sleutel elementen omdat dit nu eenmaal grote voordelen heeft voor de algehele performance van de machine. Zo heeft u bijvoorbeeld zeer veel vermogen achter de hand, maar liefst 4400W. Deze wordt gedoseerd ingezet waar dit het meeste nodig is zonder het net over te belasten, maar kan op piekmomenten op de juiste plaats worden ingezet door een slimme afregeling in de software. Deze software zorgt er ook voor dat wanneer beide boilers aan staan deze ook snel opwarmen.  Dit en onze eigen technische ontwikkelingen dragen er zorg voor dat de machine bijzonder snel opwarmt, 7-8 minuten, wat ongekend is in deze klasse. Indien U enkel het koffiezetgedeelte inschakelt kunt in minder dan 6 minuten reeds koffie maken.  Het piekvermogen dat geconsumeerd wordt door de machine kan door ons indien nodig softwarematig afgeregeld worden op een meer defensieve waarde. De RVS koffieboiler heeft een inhoud van 1.1 liter, de zetgroep een massa van 5 kg en de eveneens RVS heetwaterboiler is bijna 2 liter. Deze laatste kan maximaal op 2 bar druk worden gezet indien gewenst voor het stoomwerk. Het RVS voor de boilers zorgt voor minder (koper) oxiden in het water en is nog smaak neutraler. De watertank heeft een inhoud van ca 3.5 liter.

Het is een van de weinige machines die ook als mini-cooker kan worden ingezet. De heetwaterboiler kan onafhankelijk van de rest aan en uit gezet worden. Ook het koffiezetgedeelte kan apart aan of uit worden gezet. De machine warmt dan nog sneller op. Uiteraard kunnen ze ook gelijktijdig aan staan.

De schakelaars geven de status van de machine weer door middel van gekleurde leds. Rood tijdens het opwarmen, groen als de betreffende boiler op temperatuur is en blauw wanneer de watertank leeg is.

De machine is waar mogelijk opgebouwd uit RVS. De machine is een combinatie van slimme technieken en hoogwaardig vakmanschap. Er is veel aandacht besteed aan de bouw en de keuze van de componenten voor een lange levensduur, zo worden bijvoorbeeld de verwarmingselementen voor ons gemaakt op eigen specificaties (Inox coil).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “SERIOUS | COFFEE “Emilia”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *