Techniek

Ons gepatenteerd zetsysteem heeft een buitengewoon hoge temperatuur stabiliteit. Deze temperatuur stabiliteit bereiken we door verschillende technieken te combineren en integreren. Het resultaat is een hoogwaardig saturated group gelijkwaardig systeem dat tegen lagere kosten te fabriceren is.

1: Massa
Door een zetgroep van ruim 5 kg messing te integreren met een heetwaterboiler van 1.1 liter creëren we een bijzonder hoge temperatuur stabiele massa, de hoogste in zijn klasse.

2: Vermogen
Voor een snelle opwarming en het snel bijwarmen van koud water tijdens het zetten van de koffie is een vermogen van in totaal 2400 Watt beschikbaar.
Het water wordt verwarmd middels een voor ons ontwikkeld 2000 Watt element met rvs wikkeling. Het messing wordt verwarmd door 2 elementen van ieder 200 Watt. Hierdoor is het systeem zeer snel gereed om koffie te zetten, binnen de 6 minuten, en kan het moeiteloos reageren op temperatuur veranderingen. 

3: Fijnafregeling
De temperatuur wordt volkomen vlak geregeld door pid controllers. We voorzien het messing in de groep te van een sensor, en we steken een sensor in het water. Door middel van pid aansturing wordt de temperatuur vervolgens volkomen vlak getrokken.

4: Energieverbruik
Doordat deze zetgroep combinatie veel minder warmte verliest dan een E61 zetgroep gebruikt deze machine anders dan je zou verwachten op basis van het hoge vermogen toch niet meer energie dan een dubbel boiler machine. Een e61 machine moet namelijk actief koelen om de groep op temperatuur te houden.

Zetgroep + boiler
Zetgroep combinatie met hoogwaardige Isolatie

Achtergrond informatie. 

Om een grote winst in smaak te bereiken is